Οι ηλεκτρικές ηλεκτρικές σκούπες έχουν γίνει μια απαραίτητη συσκευή στα σύγχρονα σπίτια. Κάνουν τον καθαρισμό εύκολο και αποτελεσματικό, εξασφαλίζοντας ότι τα πατώματα, τα χαλιά και οι ταπετσαρίες σας παραμένουν πεντακάθαρα. Ωστόσο, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και να διασφαλίσετε ότι η ηλεκτρική σκούπα σας θα διαρκέσει περισσότερο, είναι σημαντικό να τη χρησιμοποιείτε σωστά. Σε αυτό το άρθρο του ιστολογίου, θα συζητήσουμε τον σωστό τρόπο χρήσης μιας ηλεκτρικής ηλεκτρικής σκούπας.

1. Προετοιμάστε το δωμάτιο για την ηλεκτρική σκούπα Πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας ηλεκτρική σκούπα, πρέπει να προετοιμάσετε το δωμάτιο. Αρχικά, αφαιρέστε όλα τα μικρά αντικείμενα, όπως παιχνίδια, συνδετήρες ή κέρματα, που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην ηλεκτρική σκούπα ή να εμποδίσουν την αναρρόφηση. Στη συνέχεια, μετακινήστε τυχόν έπιπλα ή αντικείμενα που μπορεί να εμποδίζουν τη διαδρομή καθαρισμού σας.

2. Επιλέξτε το σωστό εξάρτημα Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες διατίθενται με διαφορετικά εξαρτήματα για διαφορετικούς σκοπούς καθαρισμού. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο εξάρτημα ανάλογα με την επιφάνεια που καθαρίζετε. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε το ρύγχος για το καθαρισμό γωνιών και στενών χώρων, το βουρτσάκι ξεσκονίσματος για ευαίσθητες επιφάνειες, μικρό πελματάκι για κανεπέδες και υφάσματα και το πέλμα για πατώματα και χαλιά.

3. Ρυθμίστε το ύψος. Το ύψος του πέλματος της  ηλεκτρικής σκούπας είναι ρυθμιζόμενο για να ανταποκρίνεται σε διαφορετικούς τύπους δαπέδων. Για παράδειγμα, όταν καθαρίζετε χαλιά, ρυθμίστε το ύψος για να διασφαλίσετε ότι η βούρτσα χτυπήματος είναι αρκετά κοντά στην επιφάνεια ώστε να αναδεύει τις ίνες και να απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά. Για δάπεδα από σκληρό ξύλο ή πλακάκια, αυξήστε το ύψος για να αποφύγετε γρατζουνιές ή ζημιές στο δάπεδο.

4. Χρησιμοποιήστε τη σωστή τεχνική Όταν σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα, είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε τη σωστή τεχνική. Ξεκινήστε σκουπίζοντας προς μία κατεύθυνση, είτε μπρος-πίσω είτε σε ευθεία γραμμή, και στη συνέχεια προχωρήστε στο επόμενο τμήμα. Η επικάλυψη των τμημάτων εξασφαλίζει ότι δεν θα σας ξεφύγει κανένα σημείο. Για τα χαλιά, σκουπίστε αργά για να διασφαλίσετε ότι η αναρρόφηση και η ανάδευση της βούρτσας μπορούν να απομακρύνουν και να μαζέψουν αποτελεσματικά τους ρύπους.

 

5. Αλλάζετε τακτικά σακούλα ή αδειάζετε τον κάδο απορριμάτων. Η ηλεκτρική σκούπα είτε διαθέτει σακούλα που συλλέγει τα απορρίματα και ένδειξη που δείχνει οτι η σακούλα έχει γεμίσει είτε διαθέτει κάδο απορριμμάτων που συλλέγει τη βρωμιά και τα υπολείμματα καθώς καθαρίζετε. Είναι σημαντικό να αδειάζετε τακτικά τον κάδο σκόνης ή να αλλαζετε αντίστοιχα την σακούλα για να διασφαλίσετε ότι η ηλεκτρική σκούπα διατηρεί την ισχύ αναρρόφησης.  

Επίσης η ηλεκτρική σκούπα διαθέτει τουλάχιστον 2 φίλτρα. Ένα φίλτρο προστασίας του κινητήρα και ένα φίλτρο που προστατεύει την ατμόσφαιρα του χώρου στην έξοδο του άερα της σκούπας. Θα πρέπει να καθαρίζετε ή να αντικαθιστάτε τα φίλτρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διατηρείτε την ισχύ αναρρόφησης και η καλή λειτουργία της σκούπας σας.

Εν κατακλείδι, οι ηλεκτρικές ηλεκτρικές σκούπες είναι μια φανταστική επένδυση για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και υγιεινό. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους διασφαλίζει ότι παραμένουν αποδοτικές και διαρκούν περισσότερο. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού και να διασφαλίσετε ότι η ηλεκτρική σας σκούπα θα σας εξυπηρετεί καλά για χρόνια.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε σακούλες και φίλτρα για όλες τις ηλεκτρικές σκούπες καθώς και σωλήνες, σπιράλ, πέλματα και διάφορα εξαρτήματα για τον καλύτερο σύμμαχο σας στην καθαριότητα.